Boendesprinklerinstallation Fridhemsgatan

Fridhem

Mxtwo har installerat boendesprinkler på Ranrike äldreboende och gruppboende Lyan i februari 2023. Mxtwo var totalentreprenör i detta projekt. Detta uppdrag fick vi av företaget Hemsö, uppdraget var att installera boendesprinkler som en del i deras arbete att uppgradera deras brandskydd. Detta för att förbättra deras boendemiljö och arbetsmiljö. Uppdraget att installera boendesprinkler kom som föreläggande från räddningstjänsten.

Mxtwo har utfört en sprinklerinstallation, enligt krav från Kungälv kommuns måste sprinkler ha egen vattenförsörjning. Därav har det installerats en fullvolym sprinklerbassäng på 15 kubikmeter och pump som vattenkälla.
Sprinklertanken kommer från Balmoral och pumpen kommer ifrån Fourgroup. Boendesprinkler har installerats i alla lägenheter och allmänna utrymmen på alla tre våningsplan.

Mxtwo har projekterat hela anläggningen för att få fram den mest kostnadseffektiva och optimala lösningen för den pågående verksamheten på boendet.
Detta uppdrag kom in under pandemin. Detta blev en utmaning då Mxtwo fick tänka om i hur man kan anpassa arbetssättet till den rådande situationen.
Det gjordes mycket prefabricering under pandemitiden, som gjorde att installation gick snabbare och lättare när det väl gick bra att få komma in i byggnaderna.

En annan utmaning som finns i varje projekt, är att anpassa sprinklerinstallationen till den befintliga boendeytan. Projektering är som alltid en utmaning i denna typ av boende i äldre byggnader med befintliga installationer som skärmar och hindrar sprinklerspridning. Främst är det patientliftar med olika utformningar som är ett hinder. På detta boende finns det flera patientliftar som sitter i taket. Installationen anpassades för att uppnå bästa möjliga resultat.

Nedan finns exempel på hur det kan se ut när boendesprinkler installerats på ett boende som använder sig utav liftar:

boendesprinkler

 Nedan finns exempel på hur det kan se ut när boendesprinkler installerats i allmänna utrymmen på ett boende:

boendesprinkler

Vi är specialister på boendesprinkler! Vi har mycket erfarenhet av att arbeta på boenden med pågående verksamhet. Vi tar oss ann alla sorters utmaningar, stora som små!

Kontakta oss idag!
Kontoret: 031 – 301 19 00

Mark: 070 – 936 82 81

Mejl: info@mxtwo.se